Aktiviteter

Aktiviteter

   VINTERAKTIVITETER

Naturen har selv lagt til rette for at vintertilbudene i Rjukanfjellene skal favne de fleste, liten som stor. Flere av vintersportsstedene har lagt vekt på at alle i familien skal trives. Derfor finner du både akebakker og egne skitrekk for barn, skiskole for nybegynnere, slalåmbakker og turløyper som stiller varierende krav til ferdigheter. Om vinteren kan du tilbringe dagene i Gaustablikk Skisenter,  med totalt 18 km alpinløyper. Der finnes tilbud for store og små, for nybegynner såvel som vidrekommende.

Gaustablikk Skisenter: Gaustablikk har vært først med snø i Norge siden 1990, og er fast treningssted for verdens beste alpinister. Men Gaustablikk er ikke kun for eliten. Her tilbys nedfarter for alle aldre og ferdigheter. Skisenteret har syv skiheiser. Til sammen er det sytten slalåmbakker, hvor den lengste løypa er 2200 m. Det er også en egen snowboard bakke. Skisenteret har gratis barneheis. www.gaustablikk.com

Gjennom de siste15 år har Gaustablikk utviklet seg til å bli et moderne skisenter, med tilbud til hele familien. 7 heise, hvorav en 4 seters express heis, 20 km nedfarter i alle vanskelighetsgrader, stor varmestue med kafeteria og afterski og ny skiutleie. Liker du besdre en skitur er det bare 30meter til 80 km velpreparerte løyper i fantastisk natur. Lysløype på 3 km kan du også glede deg over.

 • Kanefart og ridning på Gaustablikk: Det arrangeres kanefart med 2-spann for 8-10 personer. Turen tar ca 50 min. m/gløgg.
 •  Isklatring: Rjukan regnes som Nord-Europas beste sted for isklatring. Over 140 islagte fosser i en spesielt lang og stabil vintersesong gjør forholdene ettertraktet for klatrere fra hele verden
 •   Rjukanbadet: I januar 2003 åpnet Rjukanbadet. Dette er ikke kun et badeanlegg, men et senter for trivsel og velvære. Rjukanbadet har fire avdelinger: Familieavdeling, ungdomsavdeling, idrettsbad og velværeavdeling.
 • Akebakke: Ryes vei er en spennende sikk-sakk vei som slynger seg nedover fjellsiden fra Krossobanens øvre stasjon Gvepseborg, til nedre stasjon Krosso. Veien ble restaurert i fjor for rundt 1 million kroner, og er nå åpnet for aking. Løypa er 3851 meter lang, høydeforskjellen ca 500 meter og veien har 21 krappe svinger. Dermed er dette Norges lengste akebakke med heis. Det er påbudt å bruke hjelm og briller.

Sommer:

 • Fotturer: Fjellene rundt Rjukan byr på enestående turmuligheter, fiske og friluftsliv. Du kan gå på merkede stier, eller streife fritt rundt med kart og kompass. Av Tinns 2200 kvadratkilometer, er det meste fjellvidde, kledd med rik natur og idylliske vann.
 • Dresinutleie: Ta med familien på tur langs Rjukanbanen. På Mæl er det muligheter for å leie dresin for korte og lange turer i vakre omgivelser. Utleie foregår ved Tinnsjø Kro ca 200 meter fra Mæl Stasjon.
 • Sykkelturer på Hardangervidda: Sykkel på Hardangervidda tar deg gjennom nydelig og vill høyfjellsnatur. Hardangervidda er Norges største nasjonalpark, og garanterer deg unike naturopplevelser i rene omgivelser.
 • Rideturer fra Åsberg dyregård: Åsberg Dyregård er et rolig lite småbruk 700 m.o.h. Bruket drives med hest, og er levevei for en person. Her arrangeres det rideturer for inntil 4 personer, passer også for nybegynnere
 • Bading: Nyt solen og sommeren på en av sandstrendene i kommunen! Temperaturen er varierende, men på en varm sommerdag er det godt med et oppfriskende bad i et av de mange rene og klare elver og vann.
 • Båt og kano: Mulighetene er mange dersom du har lyst til å leie kano for padleturer på våre idylliske vann. I Gaustablikk-området kan du leie kano og pedalbåter ved de ulike overnattingsbedriftene på stedet.
 • Rjukanbadet: I januar 2003 åpnet Rjukanbadet. Dette er ikke kun et badeanlegg, men et senter for trivsel og velvære. Rjukanbadet er bygd opp rundt fire avdelinger: Familieavdeling, ungdomsavdeling, idrettsbad og velværeavdeling.
 • Fiske: Tinn kommune har ca. 800 fiskevann med ørret og røye. Mange av vannene kan man bruke mot å løse fiskekort. Turistkontoret har egen brosjyre som viser områdene du kan fiske i.
 • Båttur med Fjellvåken: M/B Fjellvåken tar deg med på en praktfull tur på Møsvatn fra Møsstrond Landhandleri ved Skinnarbu til Mogen Turisthytte, en tur på fire mil. Båten passerer fjellgårder og vakkert terreng, og turen tar cirka to timer.
 • Klatring: Telemark Opplevelser arrangerer klatreturer av ulik vanskelighetsgrad, guidede turer på fjellet, samt kurs for både innendørs og utendørs klatring. Kursansvarlig er godkjent instruktører II, fra Norges Klatreforbund, andre instruktører er godkjent instruktør I, og alle har lang erfaring.

Norges råeste strikkhopp:
Telemark Opplevelser, ved Jon Haukåssveen, arrangerer Norges høyeste permanente strikkhopp fra hengebroen ved Vemork. Fra bruen kaster man seg ned i en 84 meter dyp kløft. Drevne hoppere omtaler opplevelsen som helt spesiell og utrolig rå, da det er som å hoppe i en trakt. Fra denne høye hengebroen kan du også prøve pendelhopp eller rappellere ned.